תחקיר מעבדת כשרות: צבע מאכל כחול יוצר מ'רסק נחשים'

זרם הדם בגופנו, הוא בעצם חלקים של גלידות ופיצות שאכלנו, ויין ובירות ששתינו, דווקא משום כך חשוב להקפיד על מזון בריא, אבל לא פחות חשוב, להקפיד על כשרות המזון שהופך לחלק מעצמנו ממש.
הגדל

  

"מזל טוב"! ילד חדש נולד לעולם, ומשקלו הסגולי בשעת הלידה עמד על 3,900 גרם. וראה זה פלא. כעבור חודש – משקלו עלה, כעבור שנה – משקלו הוכפל, ובגיל עשרים משקלו התקדם בכמה עשרות קילו. מה פשר התופעה? כיצד נוצר הנפח והמשקל הזה?

 

התשובה לחידה הסבוכה הזו: היא מילה אחת. 'מזון'! האוכל שאנו אוכלים נכנס לתוך גופנו ומתפרק שם, והופך להיות 'בשר ודם'. נציין רק שזה אחד מפלאי היקום הגדולים המעידים שיש בורא לעולם. שהרי תינוק שותה 'חלב', 'והבשר' שלו גודל! זה בדיוק כמו להכניס בקבוק קולה לתוך תיק, ואחרי עשר דקות הבקבוק יתהפך שם "לפשטידת תפוחי אדמה"!!!

 

כעת אנו מבינים שהדם הזורם בגופנו, הוא בעצם חלקים של גלידות ופיצות שאכלנו, ויין ובירות ששתינו.

 

מסיבה זו, כאשר אדם אוכל דבר שאינו בריא, הוא משפיע על גופו ויוצר בו "תוספות מזיקות" כמו סוכר, כולסטרול ועוד. יש אנשים שהגוף שלהם רגיש לחומרים מסוימים כמו גלוטן או פול – עד כדי סכנת נפשות, משום שהחומר הזה הורס את גופם.

 

בורא עולם ציווה בתורתו הקדושה על "קדושת המאכל", והזהירנו מלאכול דברים מסוימים "ההורסים את הנפש". מדוע?

 

עונה ספר החינוך: מחמת שנפש היהודי זכה ומרוממת והיא חלק רוחני מאוד גבוה, לכן ציווה עליה אלוקים להישמר ממאכלים המחליאים את הנפש ומטשטשים את הדעת הרוחנית, וגורמים לה להיות גסה ומגושמת...

 

בן של מלך עדין וטהור, אוכל מאכלים עדינים וטהורים המיישבים את הדעת... רק מאכלים "כשרים".

 

ומשום שהמזון שאנו אוכלים נשאר בגופנו ומתערבב בתוכו ומגדל אותנו ומלווה אותנו עד 120 שנה – ובעצם זה "אנחנו", לכן חשוב מאוד שנאכל אוכל כשר למהדרין, כדי 'שהכשרות והקדושה' יזרמו בגופנו ויחיו אותנו.

 

דם הנוצר מאוכל כשר עובר דרך המח... 'המחשבות', דרך הלב... 'הרצונות והתאוות', דרך הידיים... 'חוש המישוש', דרך הבטן והרגליים וכל הגוף, ומקדש את כל המערכת הזו ומסייע לה לרצות לעבוד את ה'.

 

כאשר הדם נוצר בקדושה וטהרה – ממאכלים כשרים וטהורים למהדרין, "המחשבות" יותר קדושות וטהורות, שמחות ואיכותיות, זה מרחיק את האדם ממחשבות פגומות כמו דיכאון, דאגות, קנאה וכו' (והמוח מזדכך)... גם היצרים יותר רגועים (הלב מתקדש)... לכן גם יותר קל לאדם להתגבר על תאוות ומשיכות אסורות – כמו: גילוי עריות, עבודה זרה, גזל ושפיכות דמם, כעס והתרצות...

 

מי שיצר את הרכב, יודע בדיוק מהו 'סוג המזון – סוג הדלק' שהרכב צריך, מה בריא לרכב – ומה הורס לו על המנוע.

 

גם מי שברא את המכונה הנפלאה הזו שנקראת "גוף האדם", יודע בדיוק מהו 'סוג הדלק - סוג המזון' שמועיל למכונה הזו, ומה מזיק לה. והבורא אמן את כל המידע הזה במצוות 'כשרות'.

 

ברוך ה', בדורנו המשוכלל והמפותח – נושא זה מאוד קל לביצוע, וניתן כיום לרכוש "מזון כשר" כמעט בכל סופרמרקט. יש אפילו רשתות שברוב הסניפים שלהם – כמעט כל המוצרים כשרים. כגון: "בר כל", "שפע שוק", "יש", "זול פה" ועוד. רשתות אלו פזורים בכל פינה, ופתוחים לאורך כל שעות היום.

 

כאן המקום לציין שההבדל בין כשרות "מהודרת" לבין כשרות רגילה של "הרבנות", הוא – שבכשרות מהודרת מדקדקים הרבה יותר מכשרות רגילה, וההשגחה שם יותר עקבית וצמודה.

 

בכשרות מהודרת משגיחי הכשרות נמצאים כל זמן שהמטבח בפעולה, מתחילת הייצור ועד נתינת ההכשר (הפלומבה). יש להם את המפתח של המפעל/החנות, והם יכולים לערוך ביקורות פתע אפילו באמצע הלילה (וכבר קרו מקרים שגילו... וכו').

 

מעבר לכך, רמת ההיגיינה בכשרות מהודרת – היא הרבה יותר גבוהה מההיגיינה שדורשת הכשר הרבנות, (וזאת מחוסר כוח אדם ומימון, שיש להם מטעם המדינה).

 

עובדות מזעזעות מהשטח: מעבדת כשרות גילתה שצבע מאכל של שוקולד נעשה בספרד "מצואה של מקקים"... צבע מאכל כחול נעשה "מרסק נחשים"... חומצת חלב נעשית "מבשר" תוספת חלבונים המוכנסים ללחם נעשים "מדם של חיות"... צבע מאכל אדום הנמצא בדובדבנים נעשה "מדם של מקקים"...

 

גילו למשל שבשר החזיר, מכיל לפחות ארבעה מרכיבים העלולים להגביר את מחלת הסרטן ב"מ. ועוד גילו כי הארנבת והשפן, גורמים למחלה קשה הנקראת טולרמיה. ואף בנגיעה בהם סתם, יכולים להדבק במחלה זו. והכלבים והחתולים מלאים חיידקים הגורמים למחלת דלנדריס. והדגים הטמאים, גילו החוקרים שנמצא בהם רעל הגורם למחלות במערכת העיכול. והשרצים והעכבר גורמים למחלת המגיפה השחורה. והתוכי מדביק באדם מחלה שיש בה סימנים של דלקת ראות וטיפוס גם יחד. והבשר והחלב המעורבים יחד, מפריעים לעיכול, ה' יצילנו. (על פי מחקר בשנת תש"מ. 1980. קונטרס כשרות המטבח).

 

והכשרות המהודרת דואגת להציל אותנו מהדברים המאוסים הללו. לא כדאי?

 

פעמים רבות יש לאדם כל מיני בעיות כמו: פחד וחולשות נפשיות, חרדות ודאגות, מחשבות לא טובות, והסיבה היא "אי כשרות". שהרי בגופו נספגו רכז נחשים, דם של מקקים... וכו', וזה זורם לו במוח וטורד את שלוותו.

יהודי יקר! אם אפשר "להדר" ולקבל שכר על כל אכילה – וגם לקבל היגיינה מושלמת, מדוע להתעלם מכך?

 

נביא כאן מעט הכשרי 'מהדרין', כדי לדעת על איזו כשרויות ניתן לסמוך ללא חשש: הרב לנדא, יורה דעה הרב מחפוד, שארית ישראל, מהדרין רחובות של הרב רובין, הרב רובין, נווה ציון, בית יוסף, בד"ץ העדה החרדית ירושלים, בד"ץ מנשסטר הרב אשר וועסטהיים.

שאל את הרב
דלג על שאל את הרב

שאל את הרב

 

 

 כאן תוכל להפנות לרב את שאלתך, הרב ישתדל לענות בהקדם האפשרי.
התשובות נשלחות ישירות למייל השואל. לשליחה יש למלא את הטופס המופיע כאן:

*
רשימת תפוצה


 

מאמרים חדשים
דלג על מאמרים חדשים

מאמרים חדשים

     

 

הצחוק יפה לבריאות

אז מה, זהו? יותר אסור לצחוק? תשובה עפ"י ההלכה

 


    

 הוראות יצרן 

האם זה תקף גם ביחס לחיינו? קרא את ההוראות!


   

 

מחפשים סגולות? 

שלשה ספורים, סגולה אחת! אף פעם לא יזיק לדעת!


    מבחן בגרות

היכן נמצאת הבגרות האמיתית? אקטואלי להיום


   

חשיבות עניית אמן

אז שכחתי לענות אמן. מה כבר קרה? כנסו ותקראו ספור

עבור לתוכן העמוד