צליית כבד בתנור חשמלי

הגדל

 

שאלה:

אני זקוק להכשיר כבד על ידי צלייה, ויש לי רק תנור חשמלי.  האם ניתן להכשירו באמצעות תנור זה?


 

תשובה:

ניתן להכשיר כבד בתנור חשמלי, אך בשים לב לתנאים הבאים:
א. יש לחמם את התנור היטב לפני הכנסת הכבד.
ב. יש להניח את פרוסות הכבד על גבי רשת, כדי שהדם לא יחזור וייספג בו.
ג. יש להניח תבנית חד פעמית מתחת לרשת, כדי שהדם לא ייבלע בתחתית התנור ויאסור אותו.
ד. בשעת הצליה יש להשאיר את דלת התנור פתוחה מעט, כדי שהאדים של הדם לא ייבלעו בדפנות התנור.
ה. לאחר צליית הכבד, יש להסיק את התנור על חום גבוה ככל האפשר במשך חצי שעה, ורק לאחר מכן יאפו או יבשלו בתנור זה.


(על פי ספר "כשרות המאכלים", מאת הגאון רבי אליהו פנחסי שליט"א)


 

עבור לתוכן העמוד