ישיבת 'אחינו' בירושלים: חוויה מדהימה בחג הסוכות
מחפש חוויה לא שגרתית? רוצה להרגיש מהי שמחה אמיתית, כזאת שפורצת יישר מהלב ומרימה אותך לשיא רוחני שלא הכרת? בחג הסוכות יש לך הזדמנות מצוינת לטעום חוויה כזאת. כל מה שצריך לעשות הוא לפנות את אחד הלילות במהלך החג ולהצטרף לאירוע המכונה ״שמחת בית השואבה״.

מה בדיוק קורה שם? במילה אחת: המון שמחה. לא שמחה מזויפת שמשאירה אותך עם הרגשה חלולה וחמיצות בפה, אלא שמחה שממלאה את כל ישותך וממשיכה ללוות אותך הרבה אחרי שצלילי המוסיקה האחרונים גוועו. נשמע לך דמיוני? בוא ותנסה.
תלמידי הישיבה הקדושה 'אחינו' והוריהם צפויים השנה לחוויית סוכות מיוחדת במינה אותה לא ישכחו זמן רב. מספר לנו ראש הישיבה, הרב אריאל אלבז שליט"א: "המטרה שלנו היא שההורים יחושו ויטעמו את ההתרגשות והמתיקות של לימוד התורה. אנחנו רוצים שהם יבינו מה בעצם חווה הבן שלהם שלומד בישיבה".
כדי להכניס אותם לאווירה המיוחדת הזו יגיעו תלמידי הישיבה והוריהם למשכנה החדש של הישיבה, ביום רביעי הקרוב. האבות יוזמנו לסדר לימוד משותף עם בניהם בה ילמדו בצוותא סוגיא תלמודית מרתקת שנלמדה קודם לכן בישיבה. עבור רבים מהם זו תהיה הפעם הראשונה בחייהם בו יפתחו דף גמרא. עבור כולם זו תהיה הזדמנות פז לפתוח צוהר לתוך העולם הרוחני של ילדיהם. לאחר הלימוד בחברותא ישתתפו כל הלומדים, אבות ובנים כאחד, בשיעור אקטואלי מרתק אותו יגיש אחד מטובי הרבנים בישיבה.
באותה שעה ישבו האמהות סביב שולחנות ערוכים ויצפו במצגת מקורית שתעסוק בנושא 'שמירת הלשון'. לאחר מכן תרצה בפניהם פסיכולוגית חינוכית ידועת-שם שתסביר איך מתמודדים עם השוני בחשיבה שבין הורים לילדים, בפרט בתקופה הסוערת של גיל ההתבגרות.
האבות, האמהות והבנים יתאחדו מחדש לסעודה משותפת שתתקיים בסוכה המפוארת והמרווחת שנבנתה במיוחד עבור האירוע. גם סעודה זו תהיה גדושה בחוויות מרגשות ובלתי נשכחות, אומר לנו הרב אלבז. האבות והבנים יצטרפו יחד בשירי נשמה והתעלות שיהוו המשך מתאים לשעות הלימוד התוססות אותן חוו קודם לכן.
בשעה שמונה בערב יעלו כל המשתתפים לבית המדרש החדש בו יתקיים אירוע 'שמחת בית השואבה' בליווי תזמורת. אירוע זה מיועד גם לציבור הרחב – אורחים, מבקרים וכל מי שחשקה נפשו לחוש שמחה יהודית אמיתית מהי מוזמנים להצטרף לתלמידי הישיבה לשעות ארוכות של קורת רוח והתעלות הנפש עד לשעות הלילה המאוחרות.
שמחת בית השואבה: לטעום שמחה אמיתית
"החיים שלנו מתנהלים בתוך מנהרת הזמן", מסביר לנו הרב אריאל אלבז את פשר השמחה המיוחדת של חג הסוכות. "לאורך המנהרה הזאת ישנן תחנות, וכל תחנה נותנת לאדם משהו אחר. התחנה הראשונה שלנו היא ביום ראש השנה שבו אנחנו ממליכים על עצמינו את הקב"ה. התחנה השניה היא יום כיפור שבו אנחנו זוכים לעשות תשובה שלמה ולזכות במחילת עוונות. עכשיו שאנחנו נקיים ומזוככים אנחנו יכולים לגשת לתחנה השלישית – חג הסוכות שכל כולו אושר ושמחה על שזכינו להיות חלק מהקבוצה המיוחדת של עובדי ה'".
"מי שלא זכה לראות שמחה של אנשים ששקועים בתורה לא יודע שמחה מהי", מוסיף הרב אלבז בעיניים בורקות קשה לתאר את הריקודים, האושר, הדבקות והאחדות שמורגשים באותן שעות נפלאות. אנשים שטעמו את החוויה הנפלאה של שמחת בית השואבה לא יוותרו על כך תמורת כל הון שבעולם.
מצוות השמחה קשורה באופן מובהק לחג הסוכות. בחג הזה אנחנו מצווים לצאת מ'דירת הקבע' בו אנו חיים בכל ימות השנה ועוברים לגור בדירת ארעי שתשמש אותנו בימי הסוכות בלבד.
המעבר הזה מסמל את היציאה מהשעבוד לחיים חומריים ואת הכניסה לחיים רוחניים בצילו של הקב"ה. אדם שזוכה להיכנס לחיים רוחניים חש התעלות נפש עצומה ומכאן השמחה המיוחדת של חג הסוכות. נקודת השיא שבה ההתעלות הרוחנית מגיע לעוצמה הגבוהה ביותר הייתה בבית המקדש.
בזמן שבית המקדש היה קיים היו מקיימים בו מדי ערב את מצוות "ניסוך המים" מתוך שירה ושמחה עצומים. המוני החוגגים היו מלווים את הכהן הגדול בעת שירד למעיין מוצא כדי לשאוב ממנו מים, ולאחר מכן מלווים אותו בריקודים עד שחזר לבית המקדש וניסך את המים על גבי המזבח.
עד כדי כך הייתה השמחה הזאת גדולה עד שחז"ל אומרים שמי שלא ראה את שמחת בית השואבה לא ראה שמחה מימיו. בימינו אין לנו למרבה הצער את בית המקדש אבל במקומות רבים מקיימים אירועים דומים "זכר לשמחת בית השואבה".
המלצתנו האישית – אל תרשו לעצמכם ל'פספס' את החוויה. בואו ביום רביעי הקרוב למשכנה החדש של ישיבת 'אחינו' ברחוב קצנלבויגן 90 בירושלים. לא תתחרטו לרגע.