עתיד ילדינו – לאן??? חלק א

עתיד ילדינו, לאן? "נתיבות משה" הוא הרבה יותר מבית ספר, הוא בית הוא משפחה. את הרמה הלימודית והאוירה המיוחדת בבית הספר מכיר כל תלמיד הבא בשעריו. ומתגעגע כל מי שנמנע על בוגריו. תלמיד: "נורא כייף לי להיות בבית הספר: יש לי המון חברים ואני כ"כ אוהב לשחק איתם. כשאני אהיה גדול אני רוצה להיות מורה".קרא עוד...

עתיד ילדינו, לאן?

"נתיבות משה" הוא הרבה יותר מבית ספר, הוא בית הוא משפחה.

את הרמה הלימודית והאוירה המיוחדת בבית הספר מכיר כל תלמיד הבא בשעריו. ומתגעגע כל מי שנמנע על בוגריו.

תלמיד: "נורא כייף לי להיות בבית הספר: יש לי המון חברים ואני כ"כ אוהב לשחק איתם. כשאני אהיה גדול אני רוצה להיות מורה".

כל זה מסתיים עם סיום חוק לימודי היסודי ועזיבת שערי בית הספר.

מה יהיה עם עתידם של הילדים???

נושא זה המטריד את מנוחתו של כל אב ואם מקבל משנה תוקף, עם התקרב זמן ההכרעה באשר לשיבוץ הילדים במוסדות המשך.

יצאנו לבדוק עם בוגרי חטיבת הביניים את התועלת שהפיקו בשנתיים הנוספות בחייק משפחת 'נתיבות משה'.

יינון חדד בוגר המחזור הראשון של בית הספר בקיץ תשס"ד סיים בהצטינות את לימודיו בישיבה התיכונית הרצוג בכפר סבא ומשמש היום כלוחם ביחידה מובחרת של משמר הגבול. כמו בוגרים רבים נוהג יינון לבקר בבית הספר בכל הזדמנות, שם מתקבל הוא בחביבות רבה ע"י מחנכיו לשעבר והצוות כולו.

יינון חדד: "השנתים של ז-ח הם שנתיים מאוד חשובות לדעתי, ולא משנה לאיפה תלך, אם ישיבה קטנה או תיכונית, השנתיים האלה יעזרו לך. מכל השנים שלי זה השנתיים שאני הכי זוכר אותם, כי בשנים האלו אתה מתחבר לעצמיך ואתה יודע בדיוק מה אתה רוצה מעצמך".

"מי שהולך לישיבה חרדית זה ברור שזה הכי מתאים אבל גם מי שרוצה ישיבה תיכונית. זה עובדה. אני הלכתי לישיבה תיכונית וזכיתי ב"ה לתעודת בגרות מלאה עם 5 יחידות גמרא שזה 40 דף של גמרא כולל מפרשים. וראיתי שעליתי בהרבה יותר, מכאלו אחרים. ולא הייתי בין הגאונים. בכלל לא. המקום הזה עשה לכולם, לא רק לי – תמיד אני ייזכר בו, תמיד יישאר בראש. הוא בעצם מה שבנה אותך. מכאן ממשיכים הלאה…"

תלמיד נוסף: אני בסוף כיתה ו', הייתה אוירה גדולה מאוד ללכת לתיכונים, בר אילן, בני עקיבא, והשנתיים האלו נתנו לי יותר זמן לעצב את המחשבה, לאט לאט. ובאמת, היום שאני מסתכל על השנתיים האלה הם השנתיים שהתוו לי דרך לכל החיים, דרך שונה ממה שהיה קורה אם הייתי הולך לתיכונים אחרים. הייתה קבוצה גדולה שהתלבטה אם לעבור בכיתה ז' וקבוצה גדולה החליטה להישאר, והיו בודדים שהחליטו לעזוב לתיכונים אחרים. אני בקשר אישי לדוגמא עם בחורים שעזבו לבר אילן, והם וההורים שלהם מצטערים על ההחלטה הזו לעבור לבר אילן, בהתחלה עמד להם בראש כל הזמן שהבן יצא עם תעודת בגרות ועכשיו גם את זה אין להם. הייתי אומרת להורים שמתלבטים אם להשאיר את הילד שלהם בכיתה ז-ח בבית הספר או להעביר לתיכון וודאי שההחלטה הנכונה היא להשאיר את הילד בבית ספר, כי תמיד הוא יוכל להשלים את השנים האלו אחר-כך.

כיצד מתמודדים בוגרי הישיבות הקדושות בבוא היום כאשר הם רוצים להשתלם במסגרות להשכלה גבוהה או בלימודי מקצוע?

עדן חדד בוגר המחזור השני של בית הספר סיים את לימודיו בישיבה לצעירים "אור גאון" בבני ברק: "אני הולך לישיבה קטנה בשנה הבאה. עכשיו שהגעתי לגיל מצוות אני מרגיש שאני רוצה לעלות בתורה ולהגיע לישיבה, ולהיות כמה שיותר חזק בתורה".

אמא של עדן: "בגלל נתיבות משה, בגלל כל ההשקעה וכל המסירות נפש הגעתי למסקנה שבאמת זו הדרך ועל-כן לשלוח אותו לישיבה הקטנה בעז"ה בבני ברק – זה בסיס לילד ולחזק אותנו".

חרף הצלחתו המרשימה של עדן בלימדו בישיבה. בתום שלושת השנים החליט לעשות שינוי ולגשת ללימודים האקדמאים. "הלכנו לאור גאון, הצלחנו להתקבל, והמשגיח היה מרוצה, ושם קניתי את מוסר החיים, דרך החיים, איך לחיות, להבין את החיים טוב".

"בזכות המשגיח, שהוא משהו מיוחד, למדתי 3 שנים בישיבה קטנה. בשנה השניה של הישיבה קטנה חשבתי איך בדיוק אני אוכל לעשות בגרויות? שמעתי שיש מקומות שאוכל לעשות את הבגרויות תוך 9 חודשים, ואין בזה שום בעיה. אז החלטתי לסיים את הישיבה כי נהניתי מאוד וידעתי שזה טוב בשבילי וגם התייעצתי עם הרב והוא מאוד עזר לי. נשארתי עד סוף ה-3  שנים בישיבה קטנה, אני הלכתי למכון לב שהוא מגון לטכנולוגיה, והם אמרו לי שאני קטן מידי. הם מקבלים מגיל 18 ואני הייתי בן 17. אז אמרתי שנמשיך עוד שנה אחת לישיבה גדולה שנה אחת ואח"כ אלך למכון. הלכתי לישיבת "אהל משה" – ישיבה שקל להתקבל, ואני אהיה שם שנה. הלכתי לשם ולאחר מכן עברתי ל'מכון לב' עשיתי את המבחנים. הרמת לימודים שלי לא הייתה כ"כ טובה, הייתי ממש בינוני, ועוד הייתי בישיבה אז בכלל לא הייתי מחובר לכל מה שלמדנו לפני הישיבה. בעצם התחלתי מ-0. אבל הנה אני היום יכול לעשות דברים שאחרים עושים אחרי 12 שנות לימודים. ואין לי בעיה עם זה. ובאותה שנה כשאני מסיים אני נכנס לעשות תואר ראשון".

מה אתה רוצה ללמוד?

"אני? הנדסת מחשב"

יש עוד כמוך שלמדו בישיבות קטנות כאלו?

כן, רובם הם ילדים שלמדו בישיבות ויצאו כדי להשלים בגרויות. חלק יצאו בישיבה גדולה וחלק בישיבה קטנה.

ואחרי 3-4 שנים שהם למדו בישיבה, כמה זמן לוקח להם להשלים את תעודת הבגרות?

"אחרי ה-3 שנים שהם למדו בישיבה ולא בבית הספר מוציאים בגרות כמעט מלאה תוך 9 חודשים, 5 מקצועות – בגרות בשביל תואר. לא צריך יותר מזה. יש שמה את הבית מדרש של מכון לב של הרב בר שלום שם אנחנו לומדים כל בוקר יש לנו תפילה יש לנו לימוד גמרא. גם הלימוד גמרא יש בו 40% מהתואר. אנחנו בעצם לומדים את התורה. יש לנו גם שיחות בלילות. אני ממליץ שצריך את הישיבה הקטנה אחרי הבית ספר. ללמוד שם וללכת בשביל באמת לקבל את התורה ולא סתם להעביר את הזמן, ללכת וללמוד כי זה דבר שמאוד עוזר בחיים, וצריך לקבל את המוסר הזה. ואחרי שאתה מקבל את זה אתה תוכל לצאת גם לעולם האמיתי בלי קשר ללומדים, בעולם תדע איך להסתדר"

"הייתי רוצה להקים בית בישראל – שזה יהיה בית של תורה, של יהדות. שהכל ילך לפי התורה. בלי הישיבה יכול להיות שבכלל לא הייתי בראש הזה. היתי במקום אחר לגמרי. הישיב המאוד החזיקה אותי והיא תחזיק אותי לאורך כל החיים שלי. וגם הילדים שלי, הייתי רוצה שהם יעברו את הדרך שאני עברתי!!!"


עתיד ילדינו לאן??? חלק ב' – לחץ כאן >>>